måndag 31 oktober 2011

Hälsningar från Madeleine

Hej!

Så kul att så många har hittat hit, då vet jag att jag har mina vänner kvar:) Det är särskilt skönt nu för jag känner mig väldigt osäker än, det är så annorlunda här. Men det finns fina gömställen, det bästa var det jag gömde mig i första dagen. Annars kan man sitta under handfat, byråer, i bokhyllor och den faktiskt ganska sköna klättermöbellådan som Matte har flyttat ut från badrummet till hallen utanför, precis bredvid ett element. Varmt och mysigt, där sover jag på nätterna och lite på dagen också. Jag smyger omkring lite när de inte ser, tyvärr har de en massa vingliga saker som foton och annat på möblerna, så ibland hörs det ju. Allt som oftast kommer det ett ansikte och kikar in till mig och pratar, ibland blir jag lite klappad också. Det är ok för det mesta men ibland smiter jag. Alea har varit och kikat på mig lite men hon är väldigt försynt och låter mig vara ifred. Hon stannar nästan hela tiden på nedervåningen så jag kan smyga omkring själv här uppe. Andra natten hade jag smitit ut och lagt mig för att sova i en bokylla, då tyckte Alea att hon var tvungen att tala om för Matte att det faktiskt fanns en annan katt i huset och jamade tills Matte gick upp och följde med och kollade. Efter att Matte kollat två gånger lämnade hon lampan tänd och gick och la sig igen...

Just nu har Matte försökt att muta mig med lite leverpastej, ska se om jag kanske vill smaka en liten bit, man vill ju inte verka för lättflörtad.
Tass så mycket till alla som stöttar mig!

15 kommentarer:

  1. Mjauis på, dig lilla Madeleine!
    Toppen att du har hittat några braiga ställen att vara på. Det tar ju lite tid att bo in sig på ett nytt ställe. Alea verkar vara en snäll kompis också, som låter dig vara ifred nu i början.

    =^.^=

    Nosbuffar på er

    SvaraRadera
  2. Hej! Vi hittade hit från Klosterkatterna, som berättade att Alea och Madeleine har en egen blogg. Visst vill man kolla läget lite i lugn och ro, så här i början. Alea verkar vara en snäll kisse, och det kan väl vara skoj med en kompis för er bägge två. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Lilla hjärtat! Blogghjälpens hjärta blöder, men jag lovar att det kommer bli bättre - det kommer till och med att bli jättebra. Men det hjälper ju inte dig att höra det redan, när allt är så nytt. Men jag hoppas att du äter och dricker ordentligt, precis som vi jamade om innan du åkte. Vi visste ju att det skulle kännas läskigt i början. Det är bra att dina människor talar med dig och klappar dig. Ju mer de gör det, desto fortare kommer du att känna dig hemma. Bra att du blir lite mutad också. Skinka tror jag var en av dina favoriter på katthemmet?

    SvaraRadera
  4. Hej, sötnos! Vi tror att du kommer att trivas bra där - du är ju redan och tassar runt lite, låter dig klappas liiite och hittar fina platser, så det kommer nog att bli hur bra som helst! Dessutom är det ju större chans att du och Alea kommer att komma bra överens om ni båda två tassar lite försiktigt!

    Du är en underbar kissekatt och vi är så glada över att vi får fortsätta att följa dig!
    nosgos å uppmuntrande gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  5. Vad du är modigt som tassar runt så mycket! Klart man måste kolla läget lite här och där innan man blir tuffare. Vi tycker att det är toppen att du och Alea bloggar. Tror att det kommer att bli toppenbra!Bra att du blir lite klappade också, man får ju inte glömma att det är mysigt med gos även om det är mycket nytt! Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Du ska se att du snart känner dig hemma och får Alea till en bra kompis!! Vi alla här håller våra tassar för detta, kram på dig Madeleine från Beata, Doris, Sunny och matte!!

    SvaraRadera
  7. Mjausan Madeleine, så jamarskul att du har liksom en egen blogg här, mjau
    så vi kian följa dig på dina
    *vägar och upplevelse* i ditt nya hem.
    Ser at det är några av våra missevänner som finns med d ig här, jamarskul

    Tass Tass

    SvaraRadera
  8. Man kan ju inte ta hand om en helt ny familj sådär på direkten, du måste förstås observera och lära känna alla först så du vet hur du ska agera på bästa sätt. Men som alla andra tror jag allt kommer bli så bra, du verkar ha fått en toppenfin familj!

    SvaraRadera
  9. Hej Madeleine! *vinkar glatt med tassen* Oj vad du är modig som redan har börjat gå runt och kika! När jag flyttade hem till matte gömde jag mig under soffan i flera dagar och smög bara fram till lådan och maten när matte och Wilma sov. Jamarbra att du har hittat flera bra gömställen, det kan vara skönt att dra sig tillbaka lite när allt blir för läskigt. Men jag är helt säker på att allt kommer gå jamarbra bara du får vänja dig vid allt. Man får ju tänka på att du inte är van att bo i ett eget hem med alla ljud och lukter som hör till. Alea verkar jättegullig tycker jag, ni kommer garanterat bli kompisar. Det var mjausingen så skoj att höra ifrån dig, vi ser fram emot att få höra mer senare om dina nya äventyr.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  10. Hej Madeleine! Hälsa din nya blogghjälp och Alea att vi är glada att få höra från dig! Efter all tid som du har tillbringat i din bur på katthemmet är det naturligtvis lite oroligt att ditt nya hem liksom inte tar slut vid en nätdörr. Du kommer säkert alldeles snart att känna dig bekväm i ditt nya hem - låt det ta den tid du behöver. Du har många vänner som hejar på dig! Nospuss

    SvaraRadera
  11. Hejsan Madeleine och Alea. Vad spinnande att få följa dig/er i den nya bloggen. Du ska se att det blir kanonfint i ditt nya hem snart. Det där med matmutor känner jag igen. Så gjorde min matte och husse också. Jag passade på att knapra i mig det mesta när dom inte såg.
    NosGosar från Kolfart som lovar att hälsa på och läsa ofta och kommentera ibland.

    SvaraRadera
  12. Lilla vännen, du kommer snart att känna det som om du aldrig bott någon annanstans! Och katthemmet blir som en dimmig dröm, som du inte är riktigt säker på att du drömt eller om det faktiskt hände... bara du har bott in dig, lärt känna dina tvåbeningar och kattkompisar, markerat favorit-ställena o.s.v. så skall du se hur bra det blir! Glöm bara inte att blogga också, för vi är många som vill veta hur du har det och att du mår bra...

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  13. KUL. att vi får fortsätta att följa dig i ditt nya hem! Vi två fd katthemskatter från ett katthem i Skåne.
    Tass från
    Mozart och Vincent

    PS
    Vi har precis startat en blogg. Välkommen att tassa in på http://mozartovincent.blogspot.com
    /DS

    SvaraRadera
  14. Lycka till Madeleine! Det här kommer att gå bra, ska du se! Jättemodigt att REDAN vara ute och smyga! Jag vet en katt som bott en månad bakom soffan... Men som är världens myspropp idag! Det där fixar du! NosPuss Wikki

    SvaraRadera
  15. Hej Madeleine !
    Äntligen är min matte ledig , så jag kan låna datorn och tassa runt hos alla mina kompisar :)
    Skönt att läsa att du nu vågar dig p att smyga runt i ditt nya hem !!

    SvaraRadera