onsdag 16 november 2011

Skräck och mums

Hej, Madeleine här!
Förra veckan skrämde jag nästan ihjäl matte, hon sa att sån't vill hon inte veta av, tänk på att människohjärtan kan stanna av skräck. Jag har hittat en ny plats att mysa på, på mattes rena handdukar i en hylla som inte fick plats i badrummet när de gjorde i ordning åt mig. Nu står den ute på hallen, framför fönstret, med fin utsikt över gatan. Matte satt vid datorn och kollade något, sedan kom hon på att det började bli mörkt och tänkte fälla ner persiennerna. Hon gick fram mot fönstret och sträckte ut handen, jag visste inte vad jag skulle tro och tog för säkerhets skull ett stort skutt från hyllan. Matte, som inte sett mig i hyllan, blev först lite skrämd, jag flög ju förbi hennes ansikte, men sedan skräckslagen. Jag hoppade nämligen över trappräcket just där det är som längst ner till trappan, säkert minst tre meter och bara trappsteg att landa i. Lillmatte fick då höra hur matte låter när hon blir nästan ihjälskrämd, vilket skrämde mig med. Jag gömde mig under soffan med lillmatte i, när matte kom nerramlandes i trappan för att plocka upp resterna av mig. För säkerhets skull sprang jag upp och gömde mig under matte och husses säng när hon kom kravlande på golvet. Men hon kom ju efter dit också och envisades med att jag skulle komma fram och visa alla ben och svansen också. Jag förstod inte varför, de var ju i prima skicka när jag sprang uppför trappan, såg hon  inte det? Men det är klart, när godisarna kom fram så kunde jag inte stå emot så länge... Efter ett tag låg jag på mattan och matte kunde känna igenom alla extremiteter och konstatera att jag kurrade lika glatt oavsett var hon klämde, då blev hon lite lugnare.
Senare på kvällen fick jag och Alea lite rester från middagen, svärdfisk, som mattarna inte orkat med. Matte sköljde av peppar och salt och mosade dem till oss, det var mums!
Jag har även hunnit med att gosa lite med Alea, hon är inte lika reserverad numera men å andra sidan så har jag fullt upp med att kolla hus och mattar och lukter och allt annat så några längre mysstunder blir det inte. Alea brukar försöka stryka sig mot mig men jag har sällan tid att stå still.
Jag har också testat att ligga på soffan och tvätta mig och vila en stund, istället för under. Numera tycker jag det är ok att matte sitter bredvid och gosar med mig också. Men ibland är man bara trött :)

10 kommentarer:

 1. Jamars vilken flygtur du måste ha fått!
  Klart att du hade koll på flygningen, men 2beningar bara måste kolla själva. *suck*

  SvaraRadera
 2. Jisses, vilken flygtur. Inte undra på att din matte blev vettskrämd. Det skulle nog vår också ha blivit. Att hon ville kolla att du inte gjorde dig illa är väl självklart.
  Snälla... gör inte om det (i alla fall inte så din matte ser *viskar*), våra människor är så lättskrämda.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Oj, vår matte hade nog varit precis lika envis och velat kolla oss efteråt. Bra att du fick godis för besväret. Jättekul att höra, att Alea och du börjat gosa lite också! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. *fnissar så morrisarna fladdrar - du är då en liten busig tös, du! Fast din matte har rätt - de är inte så starka människorna och får lätt hjärtsnörp för ingenting.

  Så skönt att du och Alea har börjat gosa - tillsammans kommer ni att vara oslagbara: du: tuffisen med specialkompetass att klättra (och flyga ner för trappor) och hon: spanarkissen.

  nosgos å flygande gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. Mjau, så skönt att du och Alea börjar gilla varandra och gosa ihop, Tassarna upp!

  Tass tass

  SvaraRadera
 6. Så där gör vår matte också när vi hittat på något som hon tycker är våghalsigt - då skall det klämmas och kollas överallt innan man får fortsätta med det man höll på med *suckar*. Fast, det är klart, bjuds det på godis så må det väl vara hänt! Tänk att mattar är så lättskrämda?

  Vi tycker att det är fankattiskt roligt att läsa om hur du har det, och vi gläds åt att du har fått det så jättebra med en snäll kompis och mattar som pysslar om dig så som du förtjänar. Tänk, så bra det blev, du! Det var väl värt att vänta på?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 7. Förstår att matte blev rädd att du skulle göra dig illa. Svärdfisk lät gott,det har vi inte provat. Låter som det går väldigt bra hemma hos er. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Men Madeleine, jag höll nästan själv på att trilla ner från fönsterbrädan här på katthemmet när jag läste att du störtat ner för trappan. Blogghjälpen blev alldeles vit i ansiktet - tur att hon inte var där. Men vi är ju så snabba i tassarna så du behöver inte flyga mer. Spring istället så inte dina mattar och husse blir livrädda igen.

  SvaraRadera
 9. Tänk att vår matte är så där lättskrämd också. Sen har jag insett att när de vill hålla på och klämma sådär är det lika bra att låta dem hållas för de brukar inte ge sig, men smart att se till att få godis. Kul att du och Alea börjar bli kompisar! Gosa i soffan är mysigt!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 10. Hej Madeleine!
  Har du ett sånt där flygcertifilikat, eller vad det nu heter? Se annars till att ta ett sådant! Sen kan du flyga så mycket du vill.
  Med dina talanger klarar du nog uppflygningen direkt.
  Lycka till!
  Mozart & Vincent

  SvaraRadera