tisdag 29 november 2011

Några ord från Madeleine

Hej!

Jag har varit lite fåordig på sistone men jag har haft fullt upp här hemma. Ja, det börjar kännas som ett hem faktiskt, jag har nog nosat på alla saker som finns nu.  Jag passar dessutom gärna på att kolla extra noga om någon öppnar en dörr till ett skåp eller garderob, vilket ju gör att man måste hålla koll på när de stänger igen...

Alea och jag kommer ganska bra överens, vi är inte på "storgosfot" med varandra än men det går framåt. Matte brukar säga att vi ser ut som ett gammalt radarpar när vi kommer gåendes, lite lätt lutade mot varandra.
Jag myser hellre med matte och lillmatte, jag brukar alltid följa med matte en sväng upp i sängen när hon går och lägger sig. Jag rullar ihop mig en stund så att jag ser att hon kommer till ro, sedan hoppar jag ner igen. Jag gillar bättre att sova i min hylla där man har bra överblick på vad som händer, tex om Alea kommer smygandes.

Annars har det varit lite upp och ner här i huset på sistone. Det började med att matte slängde ut soffan! Den som var så bra att gömma sig under, men matte tyckte att den stank. Kanske hade den hänt en och annan olycka i den, eller ganska många, (inte jag) men det gör väl inget. Men matte var bestämd, ut skulle den. Ut åkte den och in kom en ny soffa, jag hjälpte naturligtvis till att bygga ihop den, men den blev inte alls bra! Den luktade annorlunda OCH den går inte att gömma sig under!!! Hmm, sa matte, det tänkte jag inte på. Vad kollar en matte och husse egentligen på när de köper en ny soffa, det är  väl a och o att en katt kan krypa in under den? Den är av läder också, inte alls så skön att ligga i, katthåren fastnar ju inte alls bra på den. Alea blev mest stressad, hennes favoritplats var ju i hörnet under soffan. Matte tjatade dessutom en massa om att hon skulle vara väldigt glad om vi inte klöser på den. Vi får väl se, min klor är väldigt långa och behöver putsas väldigt ofta... Det har dessutom dykt upp två läderfåtöljer, men man kan tydligen gunga och tippa de där och då kan en katt komma i kläm, så där fick vi inte gömma oss. Jag säger då det, nästa gång följer jag med och handlar så att det blir någon ordning. Kanske skulle jag ta och klösa lite på ett hörn bara för att visa vad jag tycker? Men, jag är ju en väluppfostrad katt, så det blir nog inget av med det. Dessutom tycker jag att de klösmöbler som finns här är ganska ok, det finns en kul på väggen som man kan klättra lite på medan man klöser. Dessutom är matte inte så kinkig med att vi klöser lite på mattorna, så vi klarar oss. Jg har dessutom hört att de pratar om att ta in ett TRÄD snart, kommer att bli jättelyxigt att ha ett eget klätterträd :)

13 kommentarer:

 1. Hej
  Kul att höra ifrån dig!
  Man kan inte vara på storgosfot med alla, bara ni inte höjer tassen mot varandra så.
  Sedan verkar ju soffan vara ett riktigt fuskbygge!
  Klart man ska kunna tassa under den!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Fin bild! KÄnns som du har funnit dig till rätta där hemma.Skönt! Dumt att de inte kollade med er innan de köpte soffa, hoppas att de lär sig tills nästa gång. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Synd att det var en soffa som man inte kan pälsa ned. :) Kanske hittar ni så småningom nya favoritställen även i eller under den nya soffan? Vilken fin bild på dig och Alea. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Kul att höra ifrån dig Madeleine!
  Att ni börjar trivas i varandras sällskap är toppen! Fast det tar nog ett litet tag till innan ni ligger i en hög som vi oftast gör.
  Vilken miss med soff och fåtölj köpet... Går inte att krypa under och pälsa ner... Mycket märkligt att fåtöljen dessutom VÄLTER... Fuskbygge!!!
  Fin bild på er, när ni går tillsammans.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att höra från dig lilla gumman. Det verkar ju som om du börjar få ordninge på saker och ting i ditt nya hem, men det visste jag att du skulle få. Du kanske kan be matte att lägga en skön filt i soffan som du kan ligga och gosa på. De brukar ju ta emot katthår bra också. Mysigt att du ser till så matte komemr till ro också. Det uppskattar hon säkert. Hoppas snart få höra mer från dig.

  SvaraRadera
 6. Mjau Madeleine, så jamars trevligt att höra från dig. Undrade just vart du tagit vägen, Fniss
  Så jamarsfin bild på dig och Alea, tassarna upp!
  Så bra att ni nu verkar trivas ihop iaf.
  Det var en jamars mysko soffa ni fått hem, som ni inte kan krypa under.
  Ni får jama med matte nästa gång om det.

  Tass tass

  SvaraRadera
 7. Här hemma har vi också möbler av läder och vi skulle vilja ge er rådet att designa om dem lite.
  De blir både jamarsnygga och trivsamma, om man kloar in dem ordentligt!
  Vår soffa blev i alla fall både snygg och trivsam!
  Kul att höra ifrån dig, förresten!
  Nosbuffar
  M & V

  SvaraRadera
 8. Å, så roligt att du bloggar igen, och att du trivs så bra i ditt nya hem! Vi tänker mycket på dig, skall du veta...

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 9. Mjau Madeleine och Alea nu har jag lagt in er sidlänk under min lista "Wikki's vänner" så jag ska komma ihåg att hälsa på er ibland!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 10. Jamars Madeleine och Alea!
  Vart har ni tagit vägen?
  Saknar er, mjau
  Hoppas det är bra med er iaf

  Tass Tass och en GOD JUL
  önskar vi er alla

  SvaraRadera
 11. Åh, vi saknar er! Vart har ni tagit vägen?
  Hoppas ni har det bra och får mycket mys.
  God Jul önskar vi er och hoppas höra från er igen.
  Kramiz och Tass

  SvaraRadera
 12. Tassar in här för att önska er alla
  en GOD JUL

  SvaraRadera
 13. GOD JUL till både Dig Madeleine och Alea. Jag är glad att jag fick träffa dig på katthemmet. Jag var ledsen när du flyttade men glad för din skull och för de andra som flyttar. Ha en riktig bra jul med godis m.m. Är så glad att du trivs med din nya familj.
  Julhälsningar från volontären Janet.

  SvaraRadera