torsdag 26 januari 2012

Tur att man vet att tvåbeningar inte är som andra katter...

Idag fick mina tvåbeningar fnatt. De for omkring med dammvippor, den otäcka brummaskinen, det konstiga blöta djuret på en pinne (mopp, säger matte men det vet väl alla att det är en hund och det ser inte alls ut som en hund) och viftade till grannen med alla sängkläderna. Helt galet! Matte brukar ju få små fnatt och fara omkring sådär men inte alla 3 på en gång. Jag blev ju jättestressad och blöt om tassarna dessutom. Matte skyllde ifrån sig och sa att om jag inte hela tiden sprang omkring där hon just hade moppat så skulle det kännas bättre. Himmel, hon förstår väl att jag måste ha koll på det otäcka!

De hade tydligen fått för sig att ha städdag på torsdagar, Matte har muttrat något om att hon är trött på att alltid städa allt själv och att lekstugan säkert är ledig, om nån skulle vilja bo där istället.

Men när allt var klart var det ganska skönt att gosa i Lillmattes rena lakan och rulla sig på hennes matta och håra ner den igen. Det gick ganska fort.

Jag gick en runda lite senare för att se att allt var ok, men jag tror husse hade fuskat lite... jag hittade en bit aska under dörrmattan!


Finns det något här?
Aha, bevis!




Alea slappar som vanligt, hon hjälpte inte till det minsta. Men hennes favoritplats på soffkanten blev noggrant rollad, där skulle matte lägga sängkläderna när hon signalerat klart till grannarna. Det ligger fortfarande kvar lite kuddar, vi ska nog välta ner dem i natt:)





onsdag 25 januari 2012

Glada nyheter

Ni må tro att jag blev glad idag när matte berättade att Blogghjälpen från Katthemmet hade ringt och frågat hur jag mår! Tänk att hon kommer ihåg mig! Fast jag hjälpte ju henne ganska länge med bloggen, så jag har nog lämnat några minnen. Tur för matte att hon har tagit hand om mig på rätt sätt så att hon med gott samvete kunde hälsa att jag trivs. Jag har ju dessutom fått Alea att inse att hon är en katt, som ska nosa på allt nytt och busa med saker som rör sig eller ser ut att kunna komma att röra på sig, och ingen sengångare som bara ska ligga i en hög. Dessutom är hon ok att mysa med ibland...




Idag funderade jag nästan på att hoppa upp i mattes knä, hon hade virat in sig i en filt som såg jätteskön ut, men jag besinnade mig och la mig på stolen bredvid. Men det hade varit mysigt att få krypa in i filten, jag älskar att krypa in i mjuka saker. Igår försökte jag få in hela mig i luvan på Lillmatte luvtröja, men jag fick inte riktigt plats. Löjligt små luvor på de där...

söndag 22 januari 2012

Madeleine tassar in igen

Nu var det länge sedan...
Jag skyller på matte, hon har inte låtit mig veta lösenordet och hon säger att hon inte har haft tid. Hon sa att den tid som hon kan slappa gosar hon hellre med mig och Alea så jag har ju  inte protesterat så mycket...
Det har varit en ganska spännande tid, just när jag trodde att jag hade hela familjen i min tass så kom det en bunt till! Först kom en människa, som lillmatte kallar Farmor. Strax därefter kom ett träd! Det var inte det
Jag håller världen under uppsikt...
konstigaste, det var att de hängde en massa grejor i trädet, som inte var kattleksaker. Mycket konstigt, men det var ganska mysigt att ligga där under och mysa. Sedan kom det fyra människor till, 2 stora och 2 mindre, och en massa paket som skulle ligga under trädet. Som tur var var de borta snart, så att vi fick plats igen.
De mindre människorna kallade lillmatte för kusiner, de har också två katter, Lotus och Lolita. Fast de är av den klängiga typen, som man kan bära omkring som en påse nötter och köra i dockvagn och sådant trams. När man har fyra tassar ska de väl användas. Matte har en annan uppfattning där, hon tycker att när man är trött kan man ju lika gärna ligga i mattes knä som på golvet. Vi kan väl nöja oss med att säga att vi inte riktigt är sams om det än, men jag funderar på det. Det är faktiskt ganska skönt att ligga bredvid matte i soffan och bli klappad och somna en stund. Båda mattarna envisas dessutom med att det ska vara skönt att bli upplyft och gosad med, men jag är tveksam. En liten strykning med ansiktet på ryggen går väl än och Lillmattes kramgos är faktiskt ganska ok. Matte har sagt åt Lillmatte att vara försiktig när hon håller mig nära ansiktet, om jag börjar sprattla så ska hon släppa mig direkt. Låter inte så mysigt även om Lillmatte inte är så lång. Jag har löst det på mitt eget sätt, när jag tycker att det räcker med mys så jamar jag henne i örat så sätter hon fint ner mig på golvet. Fast allra skönast är det att krypa in under överkastet eller täcket i Lillmattes rum och riktigt gosa in sig. Då sover jag gott! Fast det finns många sköna ställen, några kan ni se på bilderna.
Skavtass är mysigt
Lillmattes överkast är härligt!









Mmm..

Hallgolvet är alltid varmt så hallmattan är en favorit för oss båda. Dessutom kan man gömma sig bland skorna och anfalla Alea när hon kommer ner från trappan:) Eller smyga bakom hörnet, eller bakom dörren eller... Jag gillar att smyga och busa med Alea, Matte säger att Alea är som en helt ny katt sedan jag flyttade in. Hon busar och leker precis som en katt ska göra!

Hoppas ni har det bra alla därute, tack för era hälsningar och bekymrade kommentarer om var jag tagit vägen. Jag lovar att jag har det bra, även om godisransonerna är ynkliga och det hände en liten olycka med granen, men det var inte mitt fel, sladden trasslade in sig i mina ben, jag lovar...